INVESTERING, ØKONOMI, NÆRINGSEIENDOMMER

Forutser vanskeligere tider for investeringer i næringseiendommer

Flagg 14-12-08 ~Ett minutts lesing · 162 ord

Mye tyder på at innvesteringerne i europeiske næringseiendommer går et par vanskelige år i møte. Det mener skribenten Robert Spliid, som er sjef for IKB Deutsche industriebank.

Selv om europeiske næringseiendommer ikke direkte påvirkes av den amerikanske krisen innenfor subprime-boliglånene, så fører krisen til at bankerne nå tar mer betalt for den del av lånene som overstiger de første 60-80 prosentene av eiendomsverdien.

Dermed har banker som låner penger ut til gearede eiendomsinvesteringer i Europa har blitt mer tilbakeholdende. De gearede eiendomsinvesteringene drev prisene på eiendom oppi London helt til 2006 og ettertid også i Berlin, Hamburg, München, Frankfurt og Düsseldorf, men de er nå gått mer eller mindre i stå.

Samtidig har krisen på det amerikanske boligmarkedet fått institusjonelle investorer til å gjøre færre investeringer i eiendom.

Alt dette vil i tiden fremover få eiendomsinvestorene til å se på sikre investeringer i gode næringseiendommer i de beste områdene fordi prisutviklingen blir mindre på andre eiendommer forutser Robert Spliid i en analyse.

Skribentmail: