BOLIG, GENERELT

Ja, vi elsker - Spania

Flagg ARTIKKEL 30-10-08 ~2 minutters lesing · 316 ord

Spania er kjent for fantastiskestrender, skinnende sol, flamenco og tyrefekting. Men landet harmer å by på. Enten du foretrekkeren sportsferie med golf, ski ellerseiling eller liker kulturelle vandringer i byer med historisk sus, harlandet et mangfold av tilbud.

  • Hva er det som gjør nordmenn så gale etter Spania?

  • Spania ligger ikke så langt unna Norge. Landet har et europeisk nivåpå tjenester og infrastruktur generelt. I tillegg er spanjolene åpneog livsglade, forteller Pilar Mendoza, presseansvarlig ved Spaniasambassade i Oslo.Særlig har utviklingen på standard og tjenester skutt fart siden landet ble med i EU for 20 år siden.

Historisk sus

Spania er et av Europas eldste kulturland, noe som har sattsine spor i stemningsfulle landsbyermed vakre kirker og monumenter. Pilegrimsveien mot Santiago de Compostela er et eksempel på enmiddelaldertradisjon som tiltrekkerseg et stadig økende antall turister.

Moderne arkitektur skaper en spennende blanding av ny og gammel tid. Den mest kjente spanske arkitekten er Gaudí, som blant annet har bygget den unike katedralen La Sagrada Familia i Barcelona. SPANIA:- Spanjolene er fremdeles veldig tilknyttet sin region og dens særpregete historie, sier Mendoza. Ikke minst gir dette seg utslag i de mange ”fiestaene” som arrangeres hvert år. Om du skulle befinne deg i nærheten av en lokal «fiesta» - se ikke bort fra at du blir lokket med! Spanjoler er lette å komme i kontakt med.

Trofaste nordmenn

Nordmenn som reiser til Spania, pleier som regel å komme tilbake. Billige flybilletter, gode flyforbindelser og muligheter for å skreddersy reisen, er en blant grunnene til at nordmenn returnerer. Spanjoler har også høy toleranse for turister som ikke beherskerspansk. Selv er de enda ikke sågode i engelsk. Men ivrig fingerspråk og gestikulering er vanligemetoder for å kommunisere. Ogsnakke gjør man, overalt.

Som en kvinne ropte til meg påbussen her i Oslo, for et par dagersiden, oppgitt over at det var såstille: «I Spania snakker man i allefall med hverandre på bussen!», lerMendoza.