BOLIG, KJØP, SALG, BOLIGKJØP

Det gode liv på Kreta

Flagg ARTIKKEL 19-06-08 ~2 minutters lesing · 306 ord

For Kreta er noe for seg selv. Her er det stor variasjon i natur og landskap. – Menneskene er hyggelige, maten er nydelig, og det er svært lite kriminalitet, skryter Tor Hansen. Han er administrerende direktør i det greske selskapet Kreta Eiendom, som selger hus og leiligheter blant annet til nordmenn.

Prisnivået på Kreta er lavere enn i Spania, men høyere enn i de aller billigste landene.

Hit kommer nordmenn som ikke er interessert i å bo i en norsk koloni, som ikke trenger norsk skole og norske matvarer i butikken. De er interessert i det greske, og vil heller tilbringe tid med lokalbefolkningen og gå på den lokale tavernaen fremfor å møte andre nordmenn på norsk bar, sier Tor Hansen.

Kreta Eiendom har konsentrert virksomheten sin om Rethymnon fylke på nordkysten av øya, men boligene ligger et par kilometer unna de typiske turiststrøkene. – Vi selger først og fremst til nordmenn, men også til dansker og engelskmenn.

Mens det tidligere stort sett var leiligheter nordmenn kjøpte, er det nå flere og flere som vil bygge sitt eget hus på den greske øya. Stilen her er litt enklere enn for eksempel på den franske riviera. Kreta har ikke jetsetliv og palmesus som i Cannes, derimot finner du det ekte greske med flere tusen år gammel historie.

Kreta er 260 km lang og 60 km på det bredeste, og er dermed den største greske øya. Naturen er fantastisk. Det er frodig, og over hele øya vokser oliventrær, som har vært og er en viktig kilde til det greske kostholdet.

Er du interessert i fjellklatring, har du kanskje utforsket fjellene på øya allerede. Både klatrere og fjell-vandrere har mange ruter å velge i. Flotte grotter finnes det også flere av, og mange synes det er spennende å gå i den storslåtte Samariaravinen, som er den største i Europa.