REISE, TRANSPORT, GENERELT, FLY

Gazipasa Lufthavn

Flagg 28-02-09 ~Ett minutts lesing · 167 ord

Ny flyplass ved Alanya

Wenche Aale Hægermark

I juni åpner flyplassen Gazipasa, som ligger tre og en halv mil utenfor Alanya, og svenska Apollo titter på muligheten til å fly dit.

Gazipasa er en gammal militærflyplass som nå bygges ut i regi av tyrkiske selskapetTAV, Tepe Aflken Airport Holdings, som idag driver flygplassene i bl.a. Istanbul, Ankara og Izmir.

Flygtorget.se har intervjuet Alanyas borgermester Hasan Sipahioglu som sier at man akkurat nå forhandler med en svenske turoperatør om et samarbeid, og Kajsa Moström, informasjonschef på Apollo, bekrefter at de har samtaler med de ansvarige.

  • Flygplassen er intressant på grunn av de kortere transfertidene. Om landningsbanen blir tilstrekkelig lang, kan vi tenke oss å begynne å fly hit. Ogåå representanter for Ving og Fritidsresor sier til SvD.se at man har sett på mulighetene uten å ha kommet så langt som til forhandlinger, nettopp på grunn av landningsbanens lengde. Landningsbanen skal forlenges ført i 2010, og det er sannsynligvis først da flyplassen kan bli et alternativ for skandinaviske turoperatører.Skribentmail: