Isle of Man er ikke lenger et lukket skatteparadis, slik som den internasjonale kritikk fra EU og OECD har påstått i årevis. I stedet satser den lille øya mellom England og Irland nå på å bli verdens mest åpne skatteparadis samtidig med at særlig selskapsskattene har fått enda et nedrykk.
Selskapsskatten er derfor p.t. på 0 prosent. Arveskatten og kapitalvindingsskatten er på samme måte 0 prosent. På tross av dette skal banker betale 10 prosent i kapitalvindingsskat.
Inntektsskatten er også lett å huske hvis du tjener under DKK 100.000: Den er nemlig 0 prosent. Ligger din årlige inntekt mellom DKK 100.000 og DKK 1.000.000, skal du betale mellom 10 og 18 prosent i skatt. Og kommer inntekten på over en million DKK i året faller skatten av det overstigende beløp igjen til et rundt null.
Forskjellen på Isle of Man og de mer lukkede skatteparadiser er at Isle of Man har inngått en avtale om utveksling av skatteopplysninger med en rekke land. Avtalene med Nederland og USA ble stadfestet i 2006. Etter det kom de nordiske landene med i mars 2008, og i det siste er øya kommet overens med Eire - naboen mod vest - i april 2008.
Avtalen med Danmark betyr at danske firmaer ikke kan skjule penger for Skat på Isle of Man. Til gjengjeld slipper danske flyselskaper og rederier å skatte dobbelt, hvis de velger øya som base for deres aktiviteter, fremgår det av artikkelen.